Żabkowa babeczka

Kochane Dzieciaki

Żabka Rechotka zaprasza Was dzisiaj

do upieczenia wraz z Rodzicami

BABECZKI PISANECZKI

Składniki: 250 g masła lub margaryny, 200 g cukru, 4 jajka, 340g mąki tortowej, 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia, skórka i sok z cytryny

Wykonanie:

Krok 1 Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia.

Krok 2 Masło (w temperaturze pokojowej) miksujemy z cukrem.

Krok 3 dodajemy po 1 jaku, ciągle miksując.

Krok 4 Nadal miksując dodajemy stopniowo suche składniki.

Krok 5 Ciasto łączymy z sokiem i skórką z cytryny.

Pieczemy w temperaturze 180stopni. Smacznego!

 

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.