Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
14.07.2025
Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), szynka konserwowa, ser biały
z szczypiorkiem (7), pomidor, sałata, kiełki pora, ciepłe mleko (7), herbata miętowa.
Zupa z soczewicy
na łopatce (7,9) z zieleniną (9), makaron penne
z kurczakiem w sosie szpinakowo śmietanowym (7), kalarepa, ogórek, jabłko do chrupania, kompot owocowy.
Arbuz, banan, jabłko, wafle ryżowe, miód, maślanka owocowa (7), sok marchwiowo owocowy.
Wtorek

15.07.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), pasta z cieciorki z pomidorami suszonymi, ser żółty (7), papryka kolorowa, kiełki rzodkiewki, roszponka, kawa inka na mleku(70, herbata malinowa.
Zupa kalafiorowa
na drobiu z zieleniną
i śmietaną (7,9), kotlet mielony, ziemniaki, sałata lodowa na jogurcie (7), jabłko,
sok owocowy.
Kaszka manna
na mleku (7), z sosem
z truskawek,  chrupki kukurydziane, arbuz, woda z cytryną i miętą.

Środa

16.07.2025

Bułka  pszenna
i mieszana z ziarnem (1), masło (7) pasta z jaj (7), szynka wieprzowa, sałata, pomidor, ogórek zielony, kakao (7), herbata z cytryną.
Zupa z młodej kapusty
na łopatce z zieleniną (9), udka pieczone w piecu konwekcyjnym, ryż, fasolka szparagowa z bułką tartą, arbuz, sok owocowy.
Jogurt naturalny
ze szpinakiem i bananem (7), chałka (1), masło (7), jabłko, herbata owocowa.

Czwartek

17.07.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7) ser wędzony biały(7), powidła śliwkowe, sałata, papryka czerwona, kiełki rzodkiewki, słonecznik, ciepłe mleko (7)  herbata  owocowa.
Zupa ogórkowa na drobiu
z koperkiem i śmietaną(7), karkówka gotowana
w sosie chrzanowym, kasza bulgur, buraki, gruszka, kompot owocowy.
Rolls z szynką serem
i sałatą z sosem ketchupowym
z odrobiną majonezu, warzywa słupki: ogórek zielony, kalarepa, seler naciowy, kefir naturalny (7) herbata ziołowa.
Piątek

18.07.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7) płatki ryżowe na mleku (7), szynka drobiowa z indyka, szpinak, pomidorki, ogórek kiszony, herbata miętowa.
Zupa krem z wiosennych warzyw z śmietaną
i zieleniną (7,9), paluszki rybne (4), ziemianki, surówka z kapusty kwaszonej z marchwią
i pietruszką, arbuz, sok owocowy.
Pieczywo żytnie, masło (7), ser biały
z rzodkiewką
i szczypiorkiem, sałata, marchew, papryka
do chrupania, kawa inka czekoladowa na mleku(7), lemoniada
z pomarańczą i miętą.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.