Żabkowy przepis na lody

To ja Wasza Rechotka, robi się coraz cieplej więc przesyłam Wam przepis do samodzielnego wykonania lodów!
 
Lody „Krówka”
 
Składniki: 
2 szklanki śmietany kremówki 36%
puszka masy krówkowej ½
szklanki rodzynek 
4 łyżki orzechów włoskich 
 
Przygotowanie: 
Śmietanę ubij na sztywno mikserem. Dodawaj powoli masę krówkową, cały czas miksując. Posiekane orzechy i rodzynki wsyp do masy. Wymieszaj łyżką lub łopatką. 
 
Przełóż masę do pojemnika, który można mrozić i włóż do zamrażarki. Po około 1 godzinie wyjmij lody z zamrażarki i ponownie zamieszaj. Pozostaw lody na kilka godzin w zamrażarce !!!
 
SMACZNEGO
Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.