Jadłospis

 

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
17.11.2025
Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), kabanosy, twarożek
ze szczypiorkiem (7) roszponka, papryka kolorowa, kiełki słonecznika, ciepłe mleko (7), herbata owoce leśne.
Zupa z kwaszonej kapusty na łopatce
z zieleniną (9), kluski z serka
na słodko (1,3,7), z sosem truskawkowym, jabłko, rodzynki, kompot z czarnej porzeczki, aronii.
Bułka z ziarnem (1), masło (7)szynka
z kurczaka, warzywa słupki, ogórek zielony, kalarepa, marchew, kawa inka na mleku (7), herbata malinowa
z cytryną.
Wtorek

18.11.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), szynka
z indyka, ser
z ziołami (7) pomidor, ogórek zielony, sałata mix, kakao (7) herbata miętowa.
Zupa krupnik na łopatce
z zielenina i śmietaną (1,7,9), gołąbki leniwe (1,3) w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka
z ogórka kiszonego
i papryki, gruszka,  sok jabłkowy rozcieńczony.
Kaszka manna (7), sok wiśniowy, biszkopty, banan, pomarańcza, sok marchwiowo owocowy

Środa

19.11.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), płatki owsiane
z bakaliami na mleku (7), szynka
ciemna krucha, pomidor, rukola, rzodkiewka, herbata miętowa.
Zupa fasolowa na boczku
z zieleniną (9), zapiekanka makaronowa
z kurczakiem i brokułami z zapiekanym serem (7), śliwka, sok
z czarnej porzeczki rozcieńczony
Rogalik z ciasta francuskiego (1,7)
z powidłami śliwkowymi własnego wyrobu, jabłko, maślanka naturalna (7), herbata miętowa.

Czwartek

20.11.2025

Bułka pszenna i z ziarnem (1), masło (7), pasta z jaj (3), ser biały wędzony (7) sałata, papryka czerwona, pestki dyni,  ogórek zielony, kakao (7), herbata rumiankowa. Krem jarzynowy z pestkami słonecznika
i śmietaną (1,7,9), mięso gotowane
w sosie chrzanowym (7), ryż, buraki, pomarańczko, żurawina, kompot gruszkowy.
Rollsy z szynką i serem żółtym (7) sałatą lodową, sosem ketchupowo – majonezowym, roszponka, pomidorki, szczypiorek, rzodkiewka, kawa inka na mleku (7), herbata rumiankowa.
Piątek

21.11.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), szynka wieprzowa, ser żółty (7) roszponka, ogórek kiszony, pomidorki cherry, ciepłe mleko (7), herbata poziomkowa.
Żurek na boczku z kiełbaską białą
i jajkiem, zieleniną
i śmietaną (1,3,7,9), ryba miruna (1,4), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z marchwią
i pietruszką, śliwka, sok pomarańczowy rozcieńczony.
Jogurt naturalny (7)
z brzoskwinką, kawiorek, masło (7), miód, jabłko, banan, woda z cytryną
i miętą.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.