Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
03.11.2025
Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), szynka drobiowa, ser smażony (7), pomidorki koktajlowe, szpinak, kiełki rzodkiewki, ciepłe mleko (7), herbata malinowa.
Zupa krem z dyni i marchwi z groszkami ptysiowymi (1,7,9) makaron penne
z mięsem wieprzowym
w sosie beszamelowym, pod pierzynką z sera żółtego (1,7) kalarepa, jabłko, żurawina suszona, kompot z aronii
i wiśni.
Kisiel żurawinowy, śmietanka (7), kawiorek
z masłem (7), gruszka, kawa inka na mleku (7), herbata z cytryną. 
Wtorek

04.11.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem(1), masło (7), szynka wieprzowa, pasta
z łososia z pomidorami suszonymi i cieciorką (4),    sałata lodowa, pomidor, kiełki pora, żurawina, ciepłe mleko (7), herbata
z cytryną.
Zupa krem z białych warzyw
z zieleniną, pestkami dyni ,
i śmietaną (7,9), leczo ( cukinia, pomidory, papryka, cebula, boczek, kiełbaska, pieczarki), ryż, mandarynki, żurawina suszona, sok jabłkowy rozcieńczony.
Jogurt naturalny
z bananem i maliną (7), chleb żytni, masło (7), szynka z indyka, sałata kolorowa, pomidor, bazylia świeża,
z sosem koperkowym, herbata brzoskwiniowa
z rumiankiem.

Środa

05.11.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), płatki kukurydziane
na mleku (7) dżem
z czarnej porzeczki roszponka, ogórki kiszone, papryka czerwona, herbata poziomkowa.
Zupa pomidorowa
z makaronem
na łopatce z zielenina
i śmietaną (1,7,9), polędwiczki z fileta
z kurczaka (1,3), ziemniaki, surówka
z buraków, jabłko do chrupania,
sok pomarańczowy rozcieńczony.
Bagietka gryczana, masło (7), pasta
z jaj (3), rzodkiewka, ogórek zielony, kiełki
z słonecznika, kawa inka na mleku (7), herbata miętowa.

Czwartek

06.11.2025

Bułka pszenna i z ziarnem (1), masło (7), twarożek
z szczypiorkiem (7), pasta
z tuńczyka z groszkiem (4), papryka żółta, sałata kolorowa, ogórek, kakao na mleku (7), herbata owoce leśne.
Zupa ogórkowa na drobiu
z zieleniną i śmietaną (7,9), pieczeń wieprzowa w sosie własnym, kopytka gotowane (1,3), kapusta kwaszona gotowana, śliwka, kompot gruszkowo jabłkowy.
Ciasto bananowe własnego wyrobu
z cukrem pudrem
i cynamonem (1,3,7), pomarańcza
i rodzynki, kefir (7) herbata rumiankowa.
Piątek

07.11.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), parówka 93% mięsa, ketchup, ser
z ziołami (7), pomidor, seler naciowa, kalarepa, ciepłe mleko(7), herbata
z cytryną i miętą.
Zupa grochowa na boczku
z zieleniną (9) pierogi
z truskawkami (1,3,7)
ze śmietaną (7), arbuz, sok
z czarnej porzeczki  rozcieńczony.
Tosty z chleba pszennego z serem żółtym (7), szynką, ketchup, mix sałat
z rzodkiewką, ogórkiem zielonym, szczypiorkiem, z sosem miodowym, czekolada na gorąco (7), herbata malinowa.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.