Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
21.04.2025
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY 😊
Wtorek

22.04.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), pasztet drobiowy, ser żółty (7), sałata mix, ogórek kiszony, pomidor, ciepłe mleko (7), herbata
z cytryną.
Zupa ogórkowa na łopatce
z zielenina i śmietaną ( 7,9),  makaron tagiatelle
z sosem carbonara (7), marchew, kalarepa
do chrupania, kompot owocowy.
Bułka z ziarnem, masło (7), pasta z jaj (3), sałata, pomidor, kiełki rzodkiewki, kawa inka na mleku (7), herbata owocowa.

Środa

23.04.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), ser biały wędzony (7), szynka krucha, papryka mix, szpinak, kiełki pora, kawa zbożowa
na mleku(7), herbata owocowa.
Zupa ziemniaczana
z pomidorami na drobiu
z zieleniną (9), gulasz
z karkówki kasza jęczmienna, surówka
z kapusty, marchwi
i pietruszki, jabłko,
sok owocowy.
Jogurt naturalny
z truskawką (7), chałka (1), masło (7), powidła śliwkowe,  gruszka, woda
z cytryną i miętą.

Czwartek

24.04.2025

Bułka  pszenna
i mieszana z ziarnem (1), masło (7), pasta z cieciorki z pomidorami suszonymi, miód, pomidor, rzodkiewka, roszponka, kakao (7), herbata owocowa.
Rosół na drobiu
z makaronem i zieleniną (1,9), potrawka z kurczaka, ryż, groszek
z marchewką gotowana, pomarańczko, żurawina, kompot owocowy.
Ptasie mleczko własnego wyrobu (7), wafle ryżowe, jabłko, banan, herbata malinowa.
Piątek

25.04.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), płatki owsiane z bakaliami na mleku (7), kiełbaska żywiecka, sałata, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną.
Zupa krem z kalafiora
z zieleniną i śmietaną (7,9), ryba miruna pieczona
w piecu konwekcyjnym (1,3,4), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej
z marchwią i pietruszką, jabłko,
sok owocowy rozcieńczony.
Pieczywo pszenne, masło (7), szynka drobiowa, roszponka, pomidorki, ogórek zielony, kawa inka
na mleku (7), herbata miętowa.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.