Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
15.09.2025
Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), szynka wieprzowa,  ser smażony (7), sałata kolorowa, pomidor, kiełki pora, kawa inka na mleku(7), herbata malinowa.
Zupa z soczewicy czerwonej na drobiu
z zielenią (9), makaron świderki (1)
z odrobina boczku, kapusty kwaszonej
i cebulki, arbuz, kalarepa, kompot
z owoców leśnych.
Rogal mleczny (1,7), masło (7), dżem agrest
z kiwi, śliwka, jabłko, kawa inka czekoladowa na mleku (7), herbata rumiankowa.
Wtorek

16.09.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7),  pasta
z cieciorki z pomidorami suszonymi, ser biały twaróg (7)  szpinak, ogórek zielony, papryka kolorowa, mleko (7),  herbata owocowa.
Zupa kalafiorowa
na drobiu z koperkiem
i śmietaną, bitki
ze schabu (1,3) ziemniaki, fasolka szparagowa z bułką tartą (1), jabłko, sok pomarańczowy rozcieńczony.
Budyń waniliowy
na mleku (7) z syropem malinowym, wafle ryżowe cienkie, nektarynka, banan, woda z pomarańczą
i miętą.

Środa

17.09.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), szynka krucha wieprzowa, ser żółty wędzony (7), pasta
z tuńczyka z bobem (4), pomidorki, roszponka, kiełki rzodkiewki, kawa zbożowa
na mleku (7) herbata z cytryną.
Rosół drobiowy
z makaronem i zieleniną (9),  potrawka
z mięsa drobiowego (7), ryż, marchew
z groszkiem gotowana, arbuz, pomarańczko, kompot owocowy.
Sałatka z pomidorów, sałaty, ogórka, cebuli dymki, chleb żytni, masło (7), ser biały
z koperkiem (7), ciepłe mleko (7), herbata
z cytryną.

Czwartek

18.09.2025

Bułka pszenna i z ziarnem (1), masło (7), pasztet, ser Camembert (7), ogórek kiszony, papryka żółta, sałata kolorowa, kakao (7), herbata miętowa.  

Zupa żurek na boczku
z kiełbaską i jajkiem zieleniną i śmietaną (3,7,9) ryba miruna (4) z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty białej
z marchwią, pietruszką, papryką, gruszka, jabłko, sok jabłkowy rozcieńczony.

Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynka
i serem (1,7), ketchup, warzywa słupki, seler naciowy, ogórek zielony, marchew, maślanka naturalna (7), herbata owocowa.
Piątek

19.09.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), jajecznica (3)
na masełku (7),
ze szczypiorkiem, szynka
z indyka, rzodkiewka, ogórek zielony, pestki dyni, szpinak, ciepłe mleko (7), herbata
z żurawiną.
Zupa krem dyniowo marchwiowy
z groszkami ptysiowymi (1,7,9), gulasz
z karkówki, z warzywami, kasza jęczmienna, buraki zasmażane, jabłko, śliwka, sok pomarańczowy rozcieńczony.
Deser z nasionami chia, mlekiem sojowym
i musem truskawkowym, kawiorek
z masłem (7) banan, woda
z cytryną i miętą.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.