Jadłospis

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
02.06.2025
Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), szynka delikatna, dżem owocowy, pomidor, sałata kolorowa, kiełki pora, ciepłe mleko(7), herbata z cytryną.
Zupa krupnik na łopatce
z zieleniną i śmietaną (7,9),  Kurczak w  sosie curry (7) , ryż, ogórek zielony, kalarepa do chrupania, kompot owocowy.
Tosty z chleba pełnoziarnistego(1),
ser żółty (7), szynka wieprzowa, ketchup, roszponka, pomidor, kiełki rzodkiewki,
kawa inka na mleku (7), herbata z aronii.
Wtorek

03.06.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), pasta z łososia z pomidorami suszonymi (4), serek almette (7) roszponka, ogórek, marchew, ciepłe mleko(7), herbata owocowa.
Zupa pomidorowa
z makaronem na drobiu
z zieleniną i śmietaną (1,7,9), kotlet schabowy (1,3), ziemniaki, surówka
z młodej kapusty, marchwi
i pietruszki, jabłko
do chrupania, sok owocowy.
Jogurt naturalny
z truskawką i płatkami owsianymi (7), pomarańcza, żurawina pieczywo zbożowe Wasa, miód,  banan, herbata
z aronii.

Środa

04.06.2025

Bułka  pszenna
i mieszana z ziarnem (1), masło (7) ser wędzony biały (7), pasta z jaj (3), szpinak, papryka kolorowa, rzodkiewka, kakao(7), herbata miętowa.
Zupa z  brokułów
na drobiu z zieleniną
i śmietaną (7,9), zapiekanka makaronowa
z wieprzowinką w sosie beszamelowym, pod pierzynka
z sera żółtego (7), marchew
i gruszka
do chrupania, kompot owocowy.
Smoothie- truskawkowo bananowe, kawiorek
z masłem (7), ser biały
z koperkiem (7) kawa inka na mleku (7), jabłko, herbata miętowa.

Czwartek

05.06.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7) płatki ryżowe na mleku (7), szynka drobiowa, roszponka, ogórek zielony, pomidor, herbata malinowa.
Zupa krem z cukinii (9) gulasz z warzywami
w sosie własnym, kasza jęczmienna, surówka
z ogórka kiszonego
marchwią i papryką, winogrono,
sok owocowy.
Placek z jabłkiem
i kruszonką własnego wypieku (1,3,7) pomarańcza żurawina suszona, herbata owoce leśne
Piątek

06.06.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7) pasta
z tuńczyka z bobem (4), salami, kiełki rzodkiewki, ogórki kiszone, papryka, kawa inka na mleku(7) herbata rumianek.
Barszcz ukraiński
na boczku ze śmietaną
i zieleniną ( 7,9),  pierogi ukraińskie z cebulką
i śmietaną (7), jabłko, pomarańczko, sok owocowy.
Bułka z ziarnem, masło (7), kiełbaska żywiecka, pomidorki koktajlowe, ogórek zielony, sałata lodowa, kawa inka czekoladowa
na mleku(7), woda
z cytryną.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.