Jadłospis

 

Dni tygodnia

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

Poniedziałek
24.11.2025
Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), masło (7), szynka z kurczaka, ser biały z szczypiorkiem  (7) roszponka, papryka kolorowa, kiełki rzodkiewki, ciepłe mleko (7), herbata owoce leśne.
Zupa jarzynowa
z śmietaną koperkiem
na drobiu (7,9) makaron kokardki z boczkiem
i cebulką oraz kapustą kwaszoną, jabłko
i marchew do chrupania
kompot
z owoców leśnych.
Pieczywo żytnie, masło (7), szynka wieprzowa ciemna, sałata lodowa, ogórek zielony, pomidorki, słonecznik, maślanka
z truskawką (7), herbata
z cytryną.
Wtorek

25.11.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem (1), pasta
z tuńczyka z bobem (4),  masło (7), ser żółty (7)  pomidor, rukola, ogórek kiszony, herbata miętowa.
Zupa krem z buraków
ze śmietaną i pietruszką
( 1,7,9), udka
z kurczaka pieczone w piecu konwekcyjnym, (1,3) ryż, mizeria na jogurcie (7),  gruszka, sok pomarańczowy rozcieńczony.
Serek waniliowy (7), chałka
z masłem (7), pomarańcza, żurawina suszona, herbata brzoskwinia
z rumiankiem.

Środa

26.11.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane
z ziarnem(1), masło (7), szynka z indyka, płatki ryżowe na mleku (7)  pomidor, słonecznik, ogórek zielony, sałata mix, kawa inka na mleku (7) herbata malinowa.
Zupa neapolitanka
na drobiu
z makaronem (1,7,9), pieczeń z karkówki, w sosie własnym, ziemniaki, kapusta modra gotowana,  jabłko, sok
z czarnej porzeczki rozcieńczony.
Sałatka z szpinaku, pomidora i ogórka
z szczypiorkiem, kawiorek, masło (7), serek biały z koperkiem (7), roszponka, papryka mix kolorów, herbata malinowa.

Czwartek

27.11.2025

Bułka pszenna
i z ziarnem (1), masło (7), dżem malinowy, pasta
z łososia z cieciorką
i pomidorami suszonymi (4), papryka żółta,  ogórek zielony, rzodkiewka, kakao (7), herbata rumiankowa.
Zupa z brokułów z pietruszką i pestkami dyni  (1,7,9), pulpety wieprzowe gotowane
w sosie pomidorowym, pyzy na parze, surówka
z kapusty, marchwi, pietruszki
i kukurydzy, pomarańcza, kompot agrestowy.
Koktajl truskawkowy
z dodatkiem jogurtu naturalnego oraz płatków owsianych (7), pieczywo lekkie błonnikowe Sonko,
banan, rodzynki
sok marchwiowo brzoskwiniowy zagęszczony.
Piątek

21.11.2025

Pieczywo pszenne
i mieszane z ziarnem (1), masło (7), szynka wieprzowa, ser żółty (7) roszponka, ogórek kiszony, pomidorki cherry, ciepłe mleko (7), herbata poziomkowa.
Żurek na boczku z kiełbaską białą
i jajkiem, zieleniną
i śmietaną (1,3,7,9), ryba miruna (1,4), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z marchwią
i pietruszką, śliwka, sok pomarańczowy rozcieńczony.
Jogurt naturalny (7)
z brzoskwinką, kawiorek, masło (7), miód, jabłko, banan, woda z cytryną
i miętą.

Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂

Spacer po Kuchni 🙂

 

Placek z rabarbarem własnego wypieku

Hot dog własnego wypieku

Pyszny gulasz z wieprzowiny

Melon i galaretka pyszne na podwieczorek

Babka

Murzynek

Pizza

Chleb własnego wypieku

Ta strona używa cookies. Czytaj więcej na temat polityki cookies.