Jadłospis
Dni tygodnia |
Śniadanie |
Obiad |
Podwieczorek |
Poniedziałek 21.04.2025 |
PONIEDZIAŁEK WIELKANOCNY 😊 | ||
Wtorek
22.04.2025 |
Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem (1), masło (7), pasztet drobiowy, ser żółty (7), sałata mix, ogórek kiszony, pomidor, ciepłe mleko (7), herbata z cytryną. |
Zupa ogórkowa na łopatce z zielenina i śmietaną ( 7,9), makaron tagiatelle z sosem carbonara (7), marchew, kalarepa do chrupania, kompot owocowy. |
Bułka z ziarnem, masło (7), pasta z jaj (3), sałata, pomidor, kiełki rzodkiewki, kawa inka na mleku (7), herbata owocowa. |
Środa 23.04.2025 |
Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem (1), masło (7), ser biały wędzony (7), szynka krucha, papryka mix, szpinak, kiełki pora, kawa zbożowa na mleku(7), herbata owocowa. |
Zupa ziemniaczana z pomidorami na drobiu z zieleniną (9), gulasz z karkówki kasza jęczmienna, surówka z kapusty, marchwi i pietruszki, jabłko, sok owocowy. |
Jogurt naturalny z truskawką (7), chałka (1), masło (7), powidła śliwkowe, gruszka, woda z cytryną i miętą. |
Czwartek 24.04.2025 |
Bułka pszenna i mieszana z ziarnem (1), masło (7), pasta z cieciorki z pomidorami suszonymi, miód, pomidor, rzodkiewka, roszponka, kakao (7), herbata owocowa. |
Rosół na drobiu z makaronem i zieleniną (1,9), potrawka z kurczaka, ryż, groszek z marchewką gotowana, pomarańczko, żurawina, kompot owocowy. |
Ptasie mleczko własnego wyrobu (7), wafle ryżowe, jabłko, banan, herbata malinowa. |
Piątek
25.04.2025 |
Pieczywo pszenne i mieszane z ziarnem (1), masło (7), płatki owsiane z bakaliami na mleku (7), kiełbaska żywiecka, sałata, ogórek zielony, papryka czerwona, herbata z cytryną. |
Zupa krem z kalafiora z zieleniną i śmietaną (7,9), ryba miruna pieczona w piecu konwekcyjnym (1,3,4), ziemniaki, surówka z kapusty kwaszonej z marchwią i pietruszką, jabłko, sok owocowy rozcieńczony. |
Pieczywo pszenne, masło (7), szynka drobiowa, roszponka, pomidorki, ogórek zielony, kawa inka na mleku (7), herbata miętowa. |
Jadłospis sporządzono na podstawie zał. nr 2 Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagań, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach.
ALERGENY W ŻYWNOŚCI
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
Dz. U. Unii Europejskiej z dnia 22.11.2011 L304/28 – art. 9 ust. 1; L304/43 – zał. II
1. GLUTEN
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
2. SKORUPIAKI
3.JAJA
4. RYBY
5. ORZECHY ZIEMNE ARACHIDOWE
6. SOJA
7. MLEKO I JEGO PRZETWORY
8. INNE ORZECHY
9. SELER
10. GORCZYCA
11. SEZAM
12. DWUTLENEK SIARKI
13. ŁUBIN
14. MIĘCZAKI
Wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,9, 12, według oświadczenia producenta.
Przyprawy mogą zawierać śladowe ilości 1, 3, 7, 9, 10, 11, 12, 13 wg oświadczenia producenta.
Smacznie Zdrowo Kolorowo 🙂
Pysznie i Apetycznie 🙂
Pyszne podwieczorki 🙂
- Kanapka hawajska 🙂
- Plater owoców 🙂
- Jabłko pieczone 🙂
- Plater z warzywami 🙂
- 🙂
- Sałatka z sercem:)
Spacer po Kuchni 🙂
- Blacha
- Patelnia
- Garnki
- Patelnia
- Pojemniki do posiłków
- Patelnia, piece
- Miski
- Miseczki
- Ogromna misa
- Kocioł do zupki
- Piec konwekcyjny
- Wiadra do zupki
Placek z rabarbarem własnego wypieku
Hot dog własnego wypieku
Pyszny gulasz z wieprzowiny
Melon i galaretka pyszne na podwieczorek
Babka
Murzynek
Pizza
Chleb własnego wypieku